Sidor

TÄVLING/UTLOTTNING



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Dags för ännu en utlottning tycker vi. 
Med endast fem dagar kvar i november är väl en riktig julkick i bokform ett passande val?

December - från adventspyssel till nyårspartaj av Jens Linder & Johanna Westman (Bonnier Fakta) är komprimerad inspirationen till julens mest glittrande julpynt och bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan.

Följ Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer ni att hinna med allt och lite till. Låter inte det bra så säg. 

Lämna en kommentar i detta inlägg och berätta för oss vad som är absolut viktigast för er på jul. 

Tävlingen pågår i en vecka.

Stort Lycka till!

kram | anna o tina

55 kommentarer:

  1. Förutom det mest uppenbara - familjen och att ha dom på plats, så är sillsalladen det viktigaste. Har fått höra hela mitt liv hur märklig jag är som gillar den så mycket, men det gör jag. Jisses, vad gott det är! :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Det absolut viktigaste för oss på Julen är vår "julfilm" som vi tittar på när all släkt har gått hem. Då myser vi alla 4a i soffan med en härlig julfilm. (barnen 18 resp 22 år), missar inte detta!. För var det någon Disneyfilm, nu har det dom senaste åren blivit "Tomten är far till alla barnen",vi ler varje gång vi ser den (vemod och glädje) fantastiskt skådespeleri. Vi sitter i soffan och lugnet har lagt sig, äter julgodis och annat gott!....Klockan brukar bli både 2 och 3 innan vi slocknar. Och då oftast i soffan (vi har 2 st stora)....åhh vad jag ängtar!/ Helena från Skåne

    SvaraRadera
  3. Det allra viktigaste för mig är sällskapet! Jag är visserligen fasligt fäst vid vårt isländska julbord.. men egentligen så kvittar det, att ha familjen och dem man älskar omkring sig är det viktigaste av allt!

    kram /iris

    SvaraRadera
  4. Det blir ingen JUL utan Långkålen! :-)

    SvaraRadera
  5. Senast i dag stod jag i bokhandeln och dreglade över denna fantastiska bok. Jag unnade mig den inte, men tänkte att maken skulle få en hint om hur väl den skulle passa i en julklapp.
    Det jag inte skulle vilja vara utan under julen är all julmusik, i alla olika versioner: både kändisars "egna" versioner, klassiska skönsjungande och barnens härliga inlevelsefulla.

    /Maria

    SvaraRadera
  6. Det viktigaste för mig på julen är att alla får vara med sina nära och kära. Att jag har min familj runt mig i ett kärleksfullt hem. Har jag det så är allt annat bonus

    Kram Teres

    SvaraRadera
  7. Helt klart, familien og tradisjonene :)

    SvaraRadera
  8. Det absolut viktigaste är att få en massa tid att riktigt umgås med familj och släkt, sitta ner och prata och spela spel och att också komma ihåg och minnas alla trevliga stunder med nära och kära som inte finns med oss längre. Sen betyder maten väldigt mycket i vår familj ALLA hjälps åt på sitt sätt och efter sin förmåga, vi träffades t.ex förra helgen och gjorde korv, sånt är kul och alla minns då mormor som stod där och blandade smet med sjaletten på sned....Visst är det kul med julklappar men att ge är viktigare än att få tycker jag och så är vi nog väldigt praltiska av oss paketen innehåller för det mesta sånt som skulle köpts iallafall men de är alltid väldigt fint inslagna och nu för tiden har rimmen blivit ett viktigt inslag :-)
    Vårt hus är stort och kanske är det en bidragande orsak att så många träffas hos oss, vilket vi verkligen tycker om, men kvällen innan julafton är alltid vikt åt familjen och då äter vi upp en liten nygriljerad skinka och smakar på långkålen och så kommer grannen in sent på kvällen när allt är lugnt och då dricker vi glögg och smakar lite på godiset....Visst är det härligt att hålla traditioner vi liv men det är också viktigt att skapa nya för att alla ska känna att det passar och blir bra.
    En annan ska som är mycket viktigt när barnen flyttat hemifrån och håller på att bilda egna familjer är att verkligen klargöra att det viktigaste är att de firar jul som de vill och var de vill, ingen ska behöva känna samvetskval för att den vill fira på sitt sätt. Oj vad långt detta blev...men jag slutar med att säga att vi har en underbar tid framför oss med mycket kul som ska fixas men det viktigaste är att göra det man själv tycker är roligt för ska man känna det som en massa måsten bara för att det är advent och jul då blir det inte kul!
    Lotta

    SvaraRadera
  9. gillar mer advent än själva julen,alla blommor,stjärnor och förväntningar.Alla vill träffas,man pysslar och myser med glögg och gotterier.En känsla av ro i kroppen.
    dojjan74@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Om jag bortser från familj och annat så måste jag säga dofterna; nybakta lussebullar, doftande hyacinter och gran - ja det vill jag inte vara utan. Fin tävling! :)

    SvaraRadera
  11. Stunden när allt är "över" och det blev en bra jul trots allt!Britt
    Britt.jonesi@telia.com

    SvaraRadera
  12. Det viktigaste för mig är att man har hela familjen runt sig, vilket inte är ofta, och bara njuter av all god mat, godis nöjda barn. Det som är innan jul nu är nog nästan de som är mysigast. Man lyssnar på julmusik, hyacinter som doftar så gott, glögg i alla de smaker:) Julen är en mysig tid tycker jag.
    Den där fina boken till vinst skulle kunna göra det ännu bättre tror jag.

    SvaraRadera
  13. Gemenskap! Det är viktigast för mig på julen =)) Sen är det lite speciellt just denna julen då mitt älsta barn, en son på drygt 2,5, kommer förstå det här med jul lite mer. Ska bli så mysigt och kul att skapa stämning för honom, med tomte och allt =))

    Jättefin tävling, hoppas på vinst!

    Kram Catta

    SvaraRadera
  14. Verkar som en fin bok.
    Det viktigaste för mig är tid att umgås med familj och vänner.
    Min svärmor gick bort förra julen då,ännu viktigare har det blivit!
    Och doften av saffran :)

    SvaraRadera
  15. Hej,
    För mig är det definitivt ledigheten! Det är den som ger mig möjlighet att njuta av julen med familj och vänner! Baka, pyssla, laga mat och bara vara och njuta av julens härliga dofter och smaker!!

    Hälsningar Monica

    SvaraRadera
  16. Alla glittrande ljus,stjärnor, slingor och dom tända ljusen på borden.Men framförallt att se stjärnglitter i barnens ögon, vi läser sagor, pysslar och klipper ut önskelistor ur tidningar. (Barnen jag jobbar med och mina barnbarn)

    Stjärnglitterhälsning.
    //Lissen

    SvaraRadera
  17. Det absolut viktigaste för mig, låter kanske helt vansinnigt barnsligt med tanke på att jag är 25 år men, det är julstrumpan på morgonen som jag FORTFARANDE tassar upp och "håvar in", haha (som mamma lagt i små klappar i tidigt på morgonen innan jag vaknat). Däremot har jag på senare år själv börjat ge henne en liten morgonjulklapp, som jag däremot smyger fram på golvet framför hennes sovrum (hon har inte en egen julstrumpa, borde banne mig köpa en till henne i år) sent på kvällen när hon gått och lagt sig och jag fortfarande ligger vaken i gästrummet. Det är något speciellt med den där julaftonsmorgonen, hur gammal man än är...

    SvaraRadera
  18. Det viktigaste för mej på julen är min familj. Att vara nära dom och veta att dom har det bra och är friska, det är det allra viktigaste.

    SvaraRadera
  19. family,friends and all that positive vibes all over the world

    SvaraRadera
  20. Det viktigaste under julen är familj och vänner, att det sedan för med sig underbara midagar är bara ett pluss.
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
  21. Det viktigaste för mig är förutom familjen, all den goda maten! Om jag var tvungen att välja en enda sak att ha på julafton skulle jag lätt välja bort Kalle och klappar till fördel för maten! Att sitta riktigt länge och mumsa mammas köttbullar rullade av pappa, lax (som jag får äta för första gången i år då jag snart är ogravid, yay), sill, leverpastej, prinskorv osv. osv. osv.

    SvaraRadera
  22. Det viktigaste för mig är att samlas dagen innan julafton, se en julig film (gärna Home Alone 1)och sen gå och lägga sig med all förväntan som man byggt upp inför julafton.
    Lite lugnare kväll än själva julafton och med lussekatter, glögg och alla klappar samlade under granen blir det en fantastiskt mysig familje kväll.

    SvaraRadera
  23. Viktigast är klart att vara tillsammans med familjen, att se barnens ögon glimma, känna doften av glögg och pepparkakor.. Njuta i massor!

    /Evelina

    SvaraRadera
  24. Det viktigaste för mig är att hela släkten samlas och umgås. Det blir allt för sällan man hinner ses.

    / Jeanette B

    SvaraRadera
  25. Det viktigaste för mig och min familj är faktiskt inte jul. Det är istället dagen innan julafton när vi åker och julbadar. Först städar och pyntar vi färdigt. Sen åker vi till ett bra badhus för att bada och mysa järnet. Direkt efter åker vi och äter något så ojuligt som pizza. SEN, sen är vi klara för jul på riktigt! :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  26. Det viktigaste och härligaste är det där speciella glittret och skimret i barns förväntansfulla ögon. Både av lycka, nyfikenhet och av alla ljus och glitter som speglar sig i ögonen.

    SvaraRadera
  27. Jag "måste" förstås svara familjen, inte för att det är något specifikt till jul egentligen, den är alltid viktigast! På ett något mer ytligt plan älskar jag julgranen och julgranspyntet. Annars är jag måttligt förtjust i dekorationer men en stor, överdekorerad julgran måste finnas, annars blir det inte jul!

    SvaraRadera
  28. Det allra viktigaste för mig under jul är att få knyta den röda jurosetten på vår hund Totti :)

    SvaraRadera
  29. Familjen! Absolut..att samlas, äta och att vi sjunger ihop medans någon (svärsonen) spelar gitarr..
    Därefter PAKETLEKEN..skratt, tjo o tjim!

    SvaraRadera
  30. Det allra viktigaste är naturligtvis att barnen har det bra, att det inte blir för stressigt med en massa måsten utan att det finns tid för barnen att uppskatta hela julen. Mer materiellt tycker jag att det är viktigt att köttbullarna är goda och att paketen som jag ger bort är fina. ;-)

    SvaraRadera
  31. Julen julen julen, har inte alls varit viktig för mig förrän jag fick barn! Nu är barnen viktigast, viktigast att vi har det trevligt och mysigt tillsammans, inget rännande hit och dit utan lugnt och skönt, mysigt, busigt. En tipspromenad, bli kall om näsan, strosa omkring i långkalsonger, tända en brasa, smaka en kaka och bara vara! I år tänkte jag dessutom att jag ska ge mig ikast med att bli den bästa köttbullestekaren någonsin, hur det nu ska gå till..!?

    SvaraRadera
  32. Julen är en tid för familjen och för kärlek. Det viktigaste för mig är traditionerna och att ha familjen samlad. Julgranen på julaftonsmorgonen som står tänd och julmusik som fyller rummet och doften av julkaffe...då är det jul hos oss.
    MALIN

    SvaraRadera
  33. Hyacinter. Kort och gott. Vackert och doftande, fest för alla sinnen.

    SvaraRadera
  34. Att vara tillsammans utan tvekan!!! förra julafton spenderades på sjukhuset med min pappa och min farfar som båda hade cancer, ja farfar fick sitt cancerbesked på julafton. När jag berättade om min julafton för många tyckte de att det lät fruktansvärt men jag måste säja att det va en otroligt fin julafton. Trots allt fruktansvärt så fik jag vara tillsammans med några otroligt kära personer som trotts allt hemskt va pigga och vid gått mod. Denna jul som nu står för dörren finns varken farfar eller pappa i livet längre men ett nytt litet liv har kommit, min lilla Elmer!

    // Sabina

    SvaraRadera
  35. Absolut viktigast är att få vara tillsammans med familjen! Jag är lyckligt lottad som har man och fyra barn och det är sådan glädje att få vara tillsammans med dem! Tänker mycket på de ensamma på julen...
    Sen är det förstås gott med en sillbit också ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  36. Det viktigaste på julen är att få ha en mysig tid med familjen!

    phebles_90[snabel-a]hotmail.com

    SvaraRadera
  37. Viktigast för mig är att få vara med familj och vänner!
    / Ulrika
    ulli.fredriksson@hotmail.com

    SvaraRadera
  38. Viktigast för mig är att få vara ledig och träffa familj och vänner, samt alla julblomster och gott att äta!

    Ann-Christine

    SvaraRadera
  39. Måste säga, att slippa stressa, julen är oftast lite av en stressfaktor, så jag tycker om få vara ledig & slappna av!

    SvaraRadera
  40. Hmm, svår fråga, inget är eg viktigast på julen, gillar nog mer dagarna före jul med pyssel och dagarna efter med mkt ledigt och många timmar ute i skidspår...

    SvaraRadera
  41. Att få släppa tankar på alla måsten och i lugn och ro bara vara där och nu i gott sällskap av nära och kära. Och julens goda smaker såklart :)

    SvaraRadera
  42. Att få pynta, fixa och bara omge sig med fina saker och goda dofter. Att få stanna inomhus med de personer man gillar bäst och baka julgodis och dricka julmust tillsammans. Att få titta på alla de där filmerna man aldrig hunnit se under hösten, bläddra i tidningarna som lagts på hög och att lyssna på de snällaste låtarna om snö som virvlar, barn som sjunger och tomten som är på väg. Jag älskar julen!

    SvaraRadera
  43. Det viktigaste i jul är självklart julklapparna! Nej då, jag bara skojar - det ja mest ser fram emot är ledig tid tillsammans med familjen. Och saffransbullar :)

    SvaraRadera
  44. Jag tycker nog att det viktigaste är julstämningen pepparkakshus som fixas tillsammans med döttrarna. Allt man gör tillsammans, gemenskapen, skratten av ett snett , vint men ändå vackert pepparkakshus. Julhelgen när man bara är hemma och njuter, spelar spel, kvällen innan julaftonen när julskinkan är klar och den avnjuts med knäckebröd och julmust.helt enkelt julfriden med sina närmaste.

    SvaraRadera
  45. Det viktigaste för mig är gemenskapen med nära och kära, se barnens förväntningar och sedan sent julaftonskväll(midnatt) åka till det lilla röda missionshuset och höra alla underbara julpsalmerna.

    SvaraRadera
  46. Eftersom jag har jullov är det ledigheten med lille sonen som jag ser fram emot mest. På julafton är det härligt att fira med familjen och resten av lovet hoppas jag blir lugnt, lugnt och lugnt!

    SvaraRadera
  47. Hmmm, inte helt lätt att peka på EN grej som är viktigast med julen. Det är ju den där KÄNSLAN man vill åt.

    KÄNSLAN som man får i hela kroppen när hela familjen är ledig. ljusen brinner, det luktar julskinka och köttbullar, man får kall julmust i glaset, barnen är prilliga av förväntan och granen står så grön och grann i stugan. Typ. :)

    SvaraRadera
  48. Det finns många saker som är viktiga på julen, men om jag ska peka ut en konkret sak som jag inte kan vara utan på jul så är det julskinkan! :-) Och familjen, godiset och Kalle Anka på tv ;-)

    SvaraRadera
  49. Efter att förra året vistats växelvis på östra sjukhuset (drottning Silvias) med leukemisjuk dotter, och Alingsås lasarett med pappa som fick hjärtinfarkt 22/12 så har värderingarna ändrats. Till denna julen är det viktigast att vi alla lever och mår förhållandesvis bra och får vara tillsammans. Lugn, ro och gemenskaper viktigast för mig.
    Emma.thun@actic.se

    SvaraRadera
  50. För mej är pyntet en stor del av julen eftersom man i god tid börjar fixa huset så att det blir riktigt vackert till jul.
    Hos oss kommer det att pyntas ganska traditionellt. Färgerna blir vitt, lite rött och svart. Givetvis har vi små dikesgranar lite här och där och en stor och vacker julgran också. I den kommer det att hänga lite strutar, några röda bollar och vita duvor. Absolut inget glitter i vår gran. Annors så sitter tomtarna precis där som de alltid suttit. Hos oss har alla pynt ”egna” platser och de måste sitta där , år efter år ;) . Blommorna dekoreras med mossa,lingonris, kottar och kanske lite bast. Åh vad jag längtar att få börja pyssla på allvar.

    SvaraRadera
  51. Det absolut viktigaste är att få umgås med nära och kära och kunna äta god mat och mysa.

    Kram Carita

    SvaraRadera
  52. Det viktigaste är lediga morgnar, där sovmorgon följt av långfrukost skapar bra förutsättningar för bra dagar.

    SvaraRadera
  53. Det låter kanske som en klyscha men för mig är det absolut viktigast att få umgås med familjen. Det är inte så ofta vi är samlade allihopa. Julen är viktig för mig för då träffas vi oftast allihopa. Så många som kan. :)

    SvaraRadera
  54. Att få lov att vara på ett ställe där man själv valt att vara för sin egen skull.

    SvaraRadera