Sidor

TORSDAGSTEMA | KÖK ger oss matnyttiga tips och ideér på hur vi kan skapa trivsel i köket

 
 
Mitt tips nummer ett är och förblir grönt. Färska örter eller som jag har här ovan, en underbar kruksallad som jag köpte på Blomsterlandet häromdagen. De hade två för 50 kr och den är fantastiskt fin och ljuvlig på frukostmackan. Den ska vårdas och planteras ut när värmen kommer på riktigt.
 
Under vinterhalvåret så är det ju inte lika stort utbud av stora fina örtplantor, men ett par tre stycken från Icas grönsaksdisk gör stor skillnad för hemtrevligheten i köket tycker jag. Dessutom doftar det ju så gott. Jag har bland annat en citronmeliss på min köksbänk just och  jag kan inte låta bli att röra vid dess blad varendaste gång jag går förbi.
 
 

Som om det inte vore nog med grönt hos oss. Ovanför köksbordet mellan våra två lampor har jag hängt en gigantisk murgröna. Det känns nästan som att sitta i en skogsdunge och äta frukost. Hela köket fick en ny känsla av den stora växten. Fler bilder kommer under dagen här.
 
 
Men hur ser det ut i ditt kök? Vilken del vill du dela med dig av? Kanske ett recept på en tårta eller en betongbänk? Hur som helst så ser det ut att bli en fin dag i Fabriken!
 
 
fin dag till er alla | tina
 
 
 


16 kommentarer:

 1. Nu fick jag mig ett skratt :) fniss fniss... Så har jag bevakat när dagens inlägg kommer så att jag kan länka upp mitt och inte missa som jag brukar... blir riktigt glad av att se det underbara inlägget och laddad. Åh vad härligt med torsdagstema. Jag ser en uppladdning och sedan läser jag att "stängt pga max antal bidrag". Jag skrattade mig nästan av stolen. Tekniken alltså, den tekniken spelar oss ibland ett skratt. Det gav mig en bra start på dagen :) KRAMIS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men fina du. Laddad och allt... Underbart att ta det med ett leende! Tur det finns sådana som du!

   Nu ska det i alla fall vara möjligt igen. Hoppas jag ;)

   Radera
 2. Hej
  Det verkar som att länkfunktionen har stängt ner. Felmeddelandet lyder att den stängt ner pga att maximalt antal inlägg redan har lagts... Knepigt. Ni får gärna hojta till om det bara är jag som ser det. Har testat i två olika browsers.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du uppmärksammar. Jag tror att jag har åtgärdat felet och det låg i inställningar på inLinkz.

   Ha en fin dag!

   Radera
  2. Helt ok, vi är ju bara så ivriga att få dela med oss till alla andra fina Fabrikanter :D
   Ha en bra dag

   Radera
 3. Hej och tack för fint köksinlägg! Jag ser också att länkfunktionen inte fungerar, till min besvikelse! Här har man suttit och laddat nu! Hoppas att det löser sej under dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Nu ska det fungera igen hoppas jag. Vi är ju många som ser fram emot denna torsdag och jag hoppas vi slipper undan fler problem.

   kram

   Radera
  2. Ja, nu fungerar det utmärkt igen! Tack Tina för att du fixar så fint med Fabriken och inspirerar oss till nya inlägg!
   Lisa

   Radera
 4. jag råkade vara den enda som fick inlägget länkat - sen när jag uppdaterade stod det "The collection has closed due to maximum entries reached". Tekniken tycks strula! Skicka gärna ett mail åt mej om ni fixar om på det och blir tvungna att ta bort min länk, så kommer jag tillbaks och länkar på nytt! Och hoppas ni får det fixat snart - känns ensamt med enda länken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för ditt engagemang. Jag tror nog att jag har löst problemet och du ska slippa känna dig ensam:) Men det var ett väldigt bra inlägg! Tack för det!

   Ha en riktigt fin dag!

   Radera
 5. Å vad fint med murgröna från ovan. Som en skänk liksom. Regn av grönt gör väl vilket frukostbord som helst att bli glatt. Och örter, jag stor och tänkte i morse att jag ska fylla vår örtbalja varje fredag. Som fredagsblommor fast fredagsörter liksom. Kram!

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder!
  Har läst att det var strul imorse ;) Tänk, att vi tycker att detta är så superduper-roligt och är så taggade och laddade, många av oss! Jag är likadan. Kan ibland vakna tidigt på söndagsmorgonen och kikar in för att se om söndagsbilden är igång, och har den tagit lite sovmorgon, ja då blir man lite besviken ;) Men inget illa menat, förstår ju att personen bakom Fabriken har ett liv IRL också ;) :)
  Tack i alla fall för att Fabriken finns och lever!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Hann inte med igår, men har skrivit ett litet köksinlägg på bloggen idag!
  http://landinskan.blogg.se/2014/may/tema-kok.html

  SvaraRadera
 9. Åh så många trevliga kök, man fick titta in i. Köket är ju den bästa platsen, i
  varje fall i min lilla lya.
  smaKFULLT OCH RART HÄLSAR hAJAN

  SvaraRadera