Sidor

MÅNADENS INSPIRATÖRJo, jag tackar jag och ”studsar” lite av glädje.

Härom veckan blev jag glatt överraskad och lite lycklig! Jag fick ett mail från Fabriken, om att vara Månadens Inspiratör. Den dagen log jag hela dagen och jag är innerligt glad att Camilla och Anna-Lena ger mej detta förtroende.

Köket

Nåväl, tankar har formats och jag har gått runt med min kamera, här hemma i olika vinklar och vrår. Men först går vi lite bakåt i tiden:

I många år bodde jag i eget hus, ända tills en dag då det var dags att ta adjö av den tiden.

Turkosa detaljer i mitt kök

Barnen hade flyttat till eget boende och det var dags för förändring. Det slumpade sig så att yngsta dottern mötte kärleken och flyttade till Göteborg. Jag flyttade in i hennes lägenhet på 32 kvm, som en mellan landning medan jag letade min egen lägenhet.

Björken i hallen

Den mellanlandningen blev lång, närmare bestämt, nästan tre år!

Så jag har prövat på compact living, en intressant erfarenhet. Kallade det ibland lite skämtsamt för hotellsviten, för större kändes det inte.

Det var under den tiden mitt inredningsintresse blev större, eller vaknade till liv på riktigt. För har man flyttat från 150 kvm + källare och trädgård med allt vad det innebär av fixande + barn som bor hemma, till 32 kvadratmeter. Ja då, fanns tiden på ett annat sätt för att planera mitt nya boende och liv.

Min hund Moa, trivs i soffan. I bakgrunden en kudde jag sytt och tryckt siffror på.

Ni kan inte ana hur många inredningstidningar jag köpte (sparade och bläddrade i många gånger). Alla era fina bloggar jag inspirerades av, och återvände till om och om igen (det gör jag nu också, såklart). Det var som godispåsar, där jag gottade mej åt alla härliga smaker och det var då idéerna föddes om hur jag ville ha det.

Min urgamla fina byrå som bär på så mycket minnen, står i sovrummet.

Det jag föll för i lägenheten jag slutligen flyttade in i, var ljuset som reflekterades och träden omkring, inte flashigt på något vis, men ljust och trivsamt med bra planlösning. Att den där uteplatsen fattas, det fick bli en kompromiss.

Vackra detaljer, ett gammalt örngott och det lilla rådjuret med sin milda blick

På något vis så är det så mitt hem har blivit, en blandning av den goda mixen av allt jag såg och ser, med vitt och svart som en harmonisk bas. Men jag tilltalas av fler färgskalor och turkos är just nu en stor favorit . Min inredning är fortfarande lite ofärdig och växer fram i takt med att jag ”hittar” ting som passar in i den stil jag har och trivs med.

Turkosa dörren som jag köpte på Blocket.

Recycling är något jag ägnar mej åt! Jag är då och då, på skattjakt på loppiset för att hitta fynd. Det har blivit skåp, en skänk och mycket annat. Ett ”scoop” är det när man hittar den där detaljen man letat länge efter. Eller där känslan, man kan få innan man går in, att idag står det ett fynd som kommer att passa alldeles makalöst perfekt hos mej. Det är en kick och lite beroende framkallande. Känner ni igen det?

Men också Ikea, Mio och andra butiker bidrar, med sprillans nya saker.

En glimt av mitt vardagsrum.
(Ska flytta lilla hyllan ovanför soffan, annat projekt pågår)

Mitt hem växer fram och det får ta den tid det tar. Det är liksom charmen och på något vis en skapande process. Som dessutom förändras med små stilleben, som jag flyttar runt, under tiden. Detaljerna som gör ett hem personligt.

Fåtöljen som jag fick mycket hjälp med att klä om, men målades av mej.

Mycket av det jag har fyndat har målats om.. Ofta känns det som jag skapar något nytt, fast det bara med färg föremålet förändrats. Har också till min egen förvåning, insett att jag tycker mycket om att skapa, både inom inredning och med alla mina små pysselprojekt. Det skulle min syfröken ha sett, så förvånad hon skulle bli. Att fota, har också på senare år blivit min stora passion.

Stilleben på skänken i vardagsrummet

Dagar när jag är på väg hem , så brukar jag tänka på filmen ET (om ni kommer ihåg den). När han står där och säger HOME; HOME……..

När jag sätter nyckeln i dörren och kliver in, då känner jag att nu har jag kommit HEM!

Fast dyker det upp en lämplig lägenhet med uteplats, så kan jag ändra mej :-))

Varmt välkommen till min blogg, LissenTo


Må så gott allesammans och tack för den inspiration alla ni deltagare i FABRIKEN, ger mej!

31 kommentarer:

 1. Grattis! Vilket fint inlägg du har gjort.... jag gillar din stil. Jag som aldrig gillat svart och vitt blir faktiskt förförd av din fina inredning och härliga detaljer ;-)

  SvaraRadera
 2. Som trogen läsare av LissenTo blir jag ju så glad så jag skiner när jag får se o läsa allt detta..vilket härligt inlägg..du är verkligen så duktig på färg o form massor av kredd till dig du härliga människa.

  SvaraRadera
 3. En högst personlig stil som ger mig mycket inspiriation. Jag blir så glad när jag ser dina vackra bilder och läser dina texter.
  Kram/Carina

  SvaraRadera
 4. Hej och Grattis!
  Jag bara bugar åt ett vackert hem och god inspirationskälla.
  Helt rätt att du blev tillfrågad!♥
  VinterKram / cathrine

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt. Gillar ditt inlägg och fastnade speciellt för den blå dörren. Lite spännande att se bilder från ditt hem. Nu blev du lite mer verklig! Här hittade jag en ny blogg jag måste undersöka lite mer också. Fabriken hade jag inte hört talas om förut. Grattis till ditt gästbloggande!

  SvaraRadera
 6. Haha, vad kul att se en sån där ungkarlsbyrå. Precis en sån har vi också. Den är visst från Gotland. Där vädret är speciellt gynsamt för att bevara trä så väl. Så att den är såpass fin som den är fortfarande.

  SvaraRadera
 7. Å tack tack själv!! Du inspirerar! :)

  SvaraRadera
 8. Äntligen får ditt fina hem den uppmärksamhet som det förtjänar. Inspirationsfabriken kunde inte ha gjort ett bättre val:-)

  SvaraRadera
 9. Underbart inlägg kära du. Fina tankar och som vanligt härliga bilder. Detaljerna i ditt hem är så unika och gör att ditt hem känns så speciellt.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt för dig att få bli månadens inspiratör, med all rätt kan jag säga efter att ha läst inlägget och sett bilderna. Jättebra!!

  Kram Elvira

  SvaraRadera
 11. Mycket smakfullt och samstämigt, men ändå varierat!

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 12. Som du har jobbat med ditt hem är du välförtjänt den här uppmärksamheten, Lissen! Kul att se dina bilder samlade så här, man får en helhet av ditt fina hem!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Inte underligt att du blivit månadens inspiratör! Ditt hem är ju absolut underbart!!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 14. Det vackraste hem som finns, är det som speglar personen som bor där...och det gör ju verkligen det här! Underbart!!!

  SvaraRadera
 15. Visst är det så - ett hem blir aldrig riktigt klart. Det förändras och utvecklas hela tiden. Man ändrar ju också smak då och då.
  Du har jättefint hemma, det ser så mysigt ut!

  SvaraRadera
 16. Anette !
  Du har känsla för detaljer, färg, form och är överraskande uthållig. Egenskaper som kommer väl tillpass även när du fotograferar.
  Fortsätt så ! Du är bäst !

  SvaraRadera
 17. Tycker om alltihop men måste säga att jag älskar hyllorna i ditt kök! Kul med fler som snöat in på turkost.
  Ha en fin dag!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 18. Åh vad fantastiskt roligt, g r a t t i s, Du inspirerar! Ett vackert hem, och Du har det där lilla extra! :)

  Underbar DAG,
  kram Smulan

  SvaraRadera
 19. Mysigt inlägg... och ett fint hem har du.:-) Stina

  SvaraRadera
 20. Vad kul Lissen!!! Vilket fint inlägg du har gjort från ditt jättemysiga o kreativt inredda hem.

  Kram

  SvaraRadera
 21. Det var ordentlig mysfaktor, fint inlägg!

  SvaraRadera
 22. Jag förstår att de valde dig till månadens inspiratör för det har jag alltid tyckt att du är en inspiratör. Ett jättefint och trivsamt hem med fin utsmyckning.

  SvaraRadera
 23. Vilka härliga bilder, men framförallt vilka härliga ord om din väg hit. Grattis till utnämningen!

  SvaraRadera
 24. Vad trevligt, Anette! Fina ord och fina bilder.

  SvaraRadera
 25. Tack för ett inspirerande inlägg!
  Björken är bara för cool!
  Snyggt jobbat!


  caisa

  SvaraRadera
 26. Lissen! Mycket känner jag ju redan igen... från din sköna blogg! Din förkärlek till turkos, det fina lilla skåpet på hyllan i köket & din söta vovve! Björk och byrå, var nytt för mig! Fint! Åh, en gammal pigtittare skulle man ha.

  Tack för, ännu, en inspirerande titt in till dig!
  /helena

  SvaraRadera
 27. Vilket superfint inlägg! Toppen!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 28. Tycker mycket om dina stilleben. Detta är något jag själv har börjat intressera mig för.Inte alltid man hittar det som passar en själv, men i ditt hem känner jag igen mig.I min smak.Hemtrevligt och genomtänkt.

  SvaraRadera
 29. Grattis till att vara månadens inspiratör och med all rätt är du det! Du har verkligen en annorlunda och mycket inspirerande blogg! Vilket härligt inlägg du gjorde här också!
  Lisa

  SvaraRadera
 30. Oj, vilket härligt inlägg! Här har jag alldeles gått och missat att du blev månadens inspiratör. Det är du väl värd! Grattiskram från Sofia

  SvaraRadera