Sidor

MÅNADENS INSPIRATÖR" Peppar är en stark klassisk krydda som kan var såväl vit som svart och varierar i sitt utförande och används så gott som dagligen. Vanilj är en söt, lite exklusiv och spännande krydda, som allt medan tiden går hittar nya kombinationsmöjligheter  som frestar och lockar oss. Lite så är min inredningsfilosofi uppbyggd, jag vill ha det enkelt och stilrent med en personlig touch blandat med något mjukt, frestande och gärna vitt att vila ögat på... "


   
Att få den stora äran att göra det allra första gästinlägget här på FABRIKEN i egenskap av månadens inspiratör är ju lite stort! Med ödmjukhet och glädje förstår jag att  det jag helt utan prestige och tvång delar med mig av på min blogg faktiskt är inspirerande för andra.
 
När jag startade Peppar o Vanilj  för snart 2 år sedan så kände jag en önskan att försöka komplettera den inspirerande bloggvärld som jag då precis upptäckt. Jag hittade väldigt mycket vit lantlig romantik, ren produktinspiration och trendspaningar... Jag fann det oerhört inspirerande, men jag saknade "min stil" och tänkte att kanske finns det fler än jag, som visserligen älskar att inspireras av den vackert vita lantliga charmen men som trots det inte har det riktigt så hemma...
 
Då kanske jag kunde bidra med något tänkte jag. Citatet längst upp kommer från mitt allra första inlägg och återspeglar än i dag lite hur jag tänker när jag fixar och donar här hemma.
 
Jag är en ibland lite vimsig, men oftast medveten och fokuserad nybliven tonårsmamma av årgång -74. Jag huserar sedan 10 år tillsammans med mina fina döttrar och bästa mannen  i en sutterängvilla byggd på 70-talet. Precis ett sådant hus vars yttre är av den typen som jag ALDRIG skulle kunna tänka mig att bo i. Men jag trivs  jätte bra och tänker stanna på samma adress ett tag till.

Vi har alltid pågående projekt, ibland är det full fart, i bland är det knappt styrfart, men aldrig är vi helt stilla. Just nu väntar bland annat glaspartier på att beställas och monteras, badkar och braskaminer ska bytas, köket ska få en andra renovering och ytterligare ett par rum ska få ännu en total makeover.


Jag gillar den enkla stilrena stilen och har klyschigt nog vitt som bas i mitt hem. Raka strama linjer föredras, men på senare tid har hjärtat åter börjat klappa för loppisfyndade och lite äldre prylar med själ.

Jag gillar att fixa och dona och har tillgång till en näst intill komplett möbelverkstad och tillverkar en och annan möbel själva (mest mannen i ärlighetens namn) Men tyvärr räcker inte tiden till för att alla tankar och idéer ska omsättas i verklig handling. Något som känns igen va?

Att skapa förändring med små medel är en utmaning och skänker mig som så många andra stor glädje! Att flytta runt på det som redan finns i hemmet kan göra stor skillnad. Några stenar plockade en semesterdag kan till exempel vara den perfekta rekvisitan i ett enkelt bordsarrangemang...

Hos oss finns det gott om svartvita bilder jag tagit, omsorgsfullt inramade eller som synes nedan uppsatta i klämmor. Lätt att variera och det skänker rummet en personlig känsla!På några ställen här hemma hänger enkla, lite strama vita tavlor som jag är mamma till. Olika strukturer och  nyanser av vitt kan i bland vara lika effektfullt som en färgexplosion tycker jag. 
Att stämpla in i Fabriken med jämna mellanrum kommer med största sannolikhet innebära att vi alla kommer att erhålla mycket inspiration. Att få vara en del av detta genialiska inspirationsprojekt är oerhört spännande och jag hoppas innerligt att vi ses framöver!


VÄLKOMNA till PEPPAR & VANILJ

k r a m  | T i n a
 
 

5 kommentarer:

 1. TACK tina för ett mycket ispirerande inlägg. Är så glad att du ville ta dig tid att göra detta!
  Inspirerande!

  Älskar din bänk gjord av lastpallar samt dina svartvita foton. Så snyggt!!

  Skön helg!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Camilla, vilket bra inlägg.
  Åter igen Tusen miljoner TACK!

  Kram annaL

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt och inspirerande inlägg!
  Peppar och vanilj kommer definitivt att hamna på min favoritlista...

  Önskar er alla en trevlig helg! Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Genomtänkt och välskrivet inlägg av Tina!
  Effektfulla fina förändringar hos henne, med små medel. Det gillar jag.
  Ha en skön helg. Lissen

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé med en sådan här fabrik! Hade aldrig sett peppar&vanilj förut, men kommer definitivt att börja följa med den bloggen. Kul!

  SvaraRadera