Sidor

TEMA | ljus i mitt hus


 
foto: Magnolia 
 

LJUS

Att skapa ljus i sitt hus är något som det pratas väldigt mycket om i inredningsbranschen , om än med annat ordval. Med ljus kan du skapa olika karaktär och stämning i ett och samma rum. Varje rum och varje vrå behöver sitt särskilda ljus.
 

PLACERING

Placera rummets lampor i varierande höjd. Det gör spelet mellan ljus och skuggor mer intressant. Kring soffan är det tillexempel bra med lågt placerade lampor, för att få läsljus och samtidigt tydliggöra möbelns tilltänkta funktion. Dessutom kan en väl avvägd belysning förstärka en känsla av att det är en plats att mysa på.
 

ANTAL

Mellan fem och tio ljuspunkter brukar vara lagom i ett vardagsrum beroende på storlek. Många gånger behövs ingen taklampa. Ibland sprider de mindre lamporna tillsammans ett jämnt och fint ljus. Men jag tycker att en taklampa över soffbordet många gånger kan vara fint och ge ett mer sammanhållet intryck. Dock ska den vara försedd med dimmer så att den inte riskerar att störa de som sitter i soffan.
 
 
 
foto: Magnolia 
 
 
Catta på bloggen Magnolia bjöd på ett fint DIY för ett par veckor sedan då hon visade oss hur hon gjorde en fin taklampa. Besök gärna hennes blogg för att se hur hon gick tillväga
 
 
Men nu är det dags för oss alla i Fabriken att tolka temat
 
LJUS I MITT HUS
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Men åh, vilken ära, tack!
  Kul med DIY, denna lampa kan ju göra i många varianter, olika storlekar och i olika material. Varför inte med pinnar och linnetyg, hålband i metall har jag oxå funderat på, som man hittar i bygghandel :)

  Ha en toppentorsdag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter som om vi kommer att kunna njuta av fler fina DIY i framtiden;) Idéerna verkar flöda...

   Kram

   Radera
 2. Kul! Jag hade missat det inlägget, så bra att du visar det. Cool lampa../ Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vilken tur! Det inlägget vill man ju inte gärna leva utan att ha sett ;)

   Radera
 3. Härligt tema - min melodi. Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Åh vilket dunderbra DIY tips...gillas! Fint tema...och som vanligt är jag sent ute...men på rätt sida klockslaget ändå =)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det var i sista minuten :) Härligt att du ville vara med!

   Radera