Sidor

T E M A

 
 
"Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, (tyska Stillleben, troligen av nederländska stilleven, av stil 'stilla' och leven 'liv'), även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker – men ibland dödskallar (vanitasmotiv), dött villebråd etc. sedda på nära håll."(källa: Wikipedia)
 
 

 
Jo men så kan det ju kanske beskrivas. Stilleben. Fast det är i ärlighetens namn  inte sååå hemskt ofta det kommer så långt som till en maffig oljemålning eller en skir akvarell. Inte hos mig i alla fall. Men de där samlingarna med föremål som återfinns lite överallt i våra hem är värda att fångas på bild. På ett fotografi. För det är ju oftast små samlingar med saker vi tycker om vi skapar. Ibland med eftertanke och ett klart syfte, ibland kommer det bara till av en slump.
 
 
 
 

Hos mig förändras de flesta stilleben i stort sett varje vecka. Saker byter plast och bildar nya uttryck tillsammans. att möblera runt de saker som redan finns i hemmet kan verkligen göra stor skillnad och ett stilleben kan ändra på ett helt rum. Det är det lilla som gör det, eller hur?

Både Anna och jag ser med glädje fram emot att få ta del av era bidrag detta torsdags-tema. Det är ett av mina favorit-teman, för det är så personligt och vackert. Jag vet det redan i förväg. Ni kommer alla att leverera denna torsdag! Tack!

kram | anna o tina

 ♥

5 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder Tina!

  SvaraRadera
 2. Åh vad härliga bilder! Min torsdag försvann... så jag blev en dag sen :( Nu ska jag kika runt bland de härliga bidragen :)

  SvaraRadera
 3. Och jag glömde länka upp mitt inlägg, ja så går det när det är fullt upp!

  SvaraRadera
 4. Tack för ett kul tema. Alltid lika inspirerande att kika in hos er alla =)

  SvaraRadera
 5. Ja, det var verkligen ett jättekul tema.
  Kram Sofia

  SvaraRadera