Sidor

TEMA


Årets sista torsdagstema har landat på bordet. Så fram med vad ni har! Fast egentligen har vi ju uppmanat till julfrid, harmoni och inre paus, så det må verka något motsägelsefullt att nu uppmana till torsdagstema på årets sista vecka. Den så kallade viloveckan.  

Med andra ord har vi absolut full förståelse för att julfirande, mellandagsrea och restätande går före inspirationsinlägg i Fabriken. Vi känner oss till och med glada för er skull om ni ligger på sofflocket och bläddrar i julklappsböcker och äter praliner. Good for you!

Om ni ändå känner er manade att delge era dukningstips, idéer eller vackra set-up känner vi oss givetvis tacksamma å det ödmjukaste. Tillika intresserade inför årets festliga måltid, nämligen nyårsafton. 

Veckans tema: dukning

På bordet är basen ofta den samma hos oss. Linneduk, linneservetter, silverbestick, udda glas och finporslin. Med det som grund kan man bjuda in avstickande tallrikar och dekorera med vad naturen har att erbjuda. På nyår byts julens barr till blommor. På hösten löv, på sommaren ängsblommor, på våren lökar och till påsken ris. Från naturen och från blomsterhandeln. Samma bas ter sig helt annorlunda med med iögonfallande tillbehör.  

Pappersdekorationer och julpynt, det mest oväntade blir ofta roligast. 

I år har jag fått upp ögonen för större dekorationer, stora kranar med blockljus eller en bred uppställning skålar och vaser, på bredden och på höjden. Gärna på en löpare i trä eller udda material. Skärbrädor eller marmorskivor. Vackert textade namnskyltar på udda skyltar i kanske något annat än papper. Och rustikt linne i stället för slätmanglat.   Välkommen att bidra med ert bort. 
À table!

God fortsättning och 
kram tina o anna

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag är med lite vid sidan av i vanlig ordning. Hoppas på att få vara med på riktigt under 2013:) Gott nytt år till er alla!

    http://volang.elleinterior.se/forbereder-for-nyarsfest/

    SvaraRadera