Sidor

TEMABelysning

Ljus är en viktig del av inredningen. Vi må vara kreativa och stilsäkra när vi inreder våra hem och fyller dem med vackra, personliga och funktionella ting. Men om vi inte har tänkt till lite kring belysningen  så har vi en ganska lång period med mörka kvällar framför oss då saker och ting inte riktigt kommer till sin fulla rätt. Men i de hem där det lagts ner lite tankemöda kring just belysning, kan faktiskt ett oansenligt hörn av rummet till och med upplevas inbjudande och spännande när det blivit rätt belyst.
Jag tycker personligen att det är ganska svårt det där med belysning. Men en bra tanke att bära med sig är den att tänka till kring vilka aktiviteter som kommer att ske i rummet och se till att det finns väl anpassat ljus till varje aktivitet. Ja alltså, flera aktiviteter kan ju naturligtvis ha samma ljuskälla, kanske är det en lampa som kan riktas åt olika håll eller är kopplad till en dimmer.

 I många av dagens bostäder väljer vi ju öppna planlösningar där vardagsrum, tvrum kök och i bland arbetsplats finns i samma utrymme. Då händer det att den viktiga men lite tråkigare så kallade arbetsbelysningen inte riktigt får fritt spelrum. Man lockas att tänka på det estetiska före det praktiska och väljer snyggt före smart. För i många fall är den extremt tråkiga lysrörsarmaturen en väldigt bra och lämplig ljuskälla. Men det är sällan den toppar "snygglistan". Eller hur?


Medlemmar, tänd era lampor och lys upp i Fabriken!

Förresten, ni har väl inte missat att ni som medlemmar i Fabriken har chans att vinna tre makalöst snygga boxar från House Doctor här >> i samarbete medkram | tina 
Ps. Du vet väl att du kan hitta fliken Torsdagstema  längst upp på sidan om du är nyfiken och känner att du vill ha framförhållning. Där finner du alla höstens tema redan nu.

9 kommentarer:

 1. Gillar verkligen torsdagsteman. Mitt andra bidrag hittar ni här (http://tesslounge.com/?p=2391). Nästa vecka kan jag skicka in en ansökan om medlemskap hos er.
  Mvh // Tess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja dig Tess!
   Roligt att du är så sugen på att hänga med oss och jag håller med dig om att torsdagstema är riktigt kul! Inspirationen flödar verkligen :)

   Ha en fin helg!

   Radera
 2. Så kul att ni har dragit igång - rejält - härinne igen! Det ser fint ut. Och jag gillar verkligen att både veckotema och söndagsbild är tillbaka!

  Ska bli riktigt mysigt att grotta in sig i alla spännande, kreativa belysningslösningar. Från slott till koja. Från kristallkrona till loppisfavorit. Precis som jag/vi vill ha det!

  :)
  /helena


  ps. Smart drag att skippa tävlingsmomentet i "temorna", nu kan kreativiteten få fritt, och lagom opretentiöst, flöde igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena!

   Vi tycker precis som du att kreativiteten och inspirationen ska ha helt fritt spelrum och inte hämmas eller stanna av på grund av prestationsångest... Visst är det kul att vara i gång igen!?

   Trevlig helg till dig!

   Radera
 3. Supermysigt tema det där med ljus, tror lampan är från House Doctor. Jag har iaf skrivit om den i ett tidigare inlägg. Jag är inte medlem (än). Men jag skriv lite enkla tips för en bra belysning på min blogg igår. Trevlig helg! Mvh Miriam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Miriam!
   Va kul att du tänker i banor som "inte än, men kanske medlem i framtiden" :)

   Jag tycker att du hade kloka och inspirerande belysningstips i ditt inlägg! Fortsätt häng på så är du snart kvalificerad som medlem!

   Fin helg till dig!

   Radera
  2. Förresten har du alldeles rätti att lampan kommer från House Doctor! En favorit hos oss som just nu finns inne i lillasysters rum ;)

   Radera
  3. Tack Tina! Ser framemot kommande teman. Håller med om att lampan verkligen är snygg, lyckos lillasyster ;-)

   Radera
 4. Glömde länken :-) http://livingbymiriam.blogspot.se

  SvaraRadera