Sidor

MÅNADENS INSPIRATÖR

Jag tackar vackert för att jag fått äran att vara månadens inspiratör i Fabriken!!! Och så vill jag också tacka tjejerna bakom Fabriken för denna geniala ide´att samla och sprida inspiration på detta sätt! Min blogg, "I lilla Kamomillas Villa", startade jag för exakt tre år sedan. Då hade vi just flyttat in i vårt hus och börjat inreda på allvar. Husbygget hade tagit hela fem år, för vi monterade ner ett gammalt stockhus och byggde upp det på egen mark. Det var underbart att få flytta in, efter en sån lång längtan och så mycket jobb! Jag sökte inredningsinspiration i andra bloggar och efter ett tag vill jag ju testa på bloggande själv också. Jag ville ju se om jag också kunde! Och sen var jag fast...
vardagsrummet i Villa Kamomilla

Jag bloggar om livet i vårt lilla hem, om inredning, om loppisfynd och möbelmake-overs, om recycle-pyssel, handarbete, goda middagar och om annat som gör livet gott och trevligt.

Köket

I ett skede, när jag jobbade deltid och verkligen fick vända på slantarna- då föddes de bästa ideerna. Jag har alltid sagt att fattigdom föder den bästa kreativiteten! Jag har under åren piffat upp en hel del möbler tillsammans med min man. Så har jag sytt en del och förvandlat många föremål till något annat än de ursprungligen varit och det har alltid varit lika spännande att börja ett nytt projekt- och så klart också berätta om det på bloggen.

Det känns också viktigt för mig att påminna om att man inte alltid måste köpa nytt. Att det är både miljövänligare och plånboksvänligare at göra om saker eller piffa upp dem med enkla medel. Dessutom får man ett personligt hem på köpet! Själv har jag svårt att hålla mig till en enda stil när jag inreder så jag blandar friskt ihop allt som jag gillar! Jag går helt på magkänsla och tar in bara sånt som känns bra.
Ett stort stöd i fixandet är mannen, han hjälper till när de egna krafterna eller kunskaperna inte räcker. Han är också en ivrig bagare och amatörkock och hans goda mat får alltid nu och då figurera med på ett hörn i bloggen. I vårt hem har vi lite lustig arbetsförmedling: gubben lagar mat och jag gjuter betongförmål... Betongpålle gjuten i en IKEA-kakform
Fåglar av loppisfyndade tygbitar

Jag får pysselsvackor och bloggtorka ibland, men konstigt nog så vaknar lusten alltid åter. Oftast startar en ny inspirerande period i samband med årstidsväxlingar och större högtider.
Just nu börjar en viss längtan efter jul vakna sådär smått och jag misstänker att jag inte är den enda. Och i och för sig är det okej att börja längta, planera och pyssla- det vi stiger ju faktiskt alldeles strax in i november!Jag tackar för mig, kära vänner, med att önska er mycket kreativitet och inspiration i er julväntan och tillsist vill jag ju givetvis bjuda in er på ett besök till bloggen!
Klicka på länken: http://www.lillakamomilla.blogspot.com/
HA DET GOTT!!!
Kamomilla

5 kommentarer:

 1. inspirerande inlägg i sann kamomilla anda.
  Tack för att du vill dela med dig!

  SvaraRadera
 2. Underbart fin du har det,kommer gärna igen.
  kram
  ninni

  SvaraRadera
 3. Alltid fina och finurliga idéer hos dig Kamomilla!
  Du vet att jag älskar ditt lusthus :)

  A-C

  SvaraRadera
 4. Ahhh, jag älskar Kaomillas blogg och hem, personligt, smakfullt och lantligt!! Och den där första bilden får mej ett gå igång rejält!!! Mari.

  SvaraRadera
 5. Grattis Kamomilla,du är en favorit!

  SvaraRadera