Sidor

TORSDAGSTEMA

 


 
När vi ivrigt konsumerar bilder i våra sociala medier så vittnar de visuella intrycken som erbjuds att vitt inte är det enda rätta längre. Om det nu överhuvudtaget har varit det enda rätta, det låter vi vara lite luddigt osagt.
 
Jag har själv aldrig tyckt att vitt är det enda för mig hemma. Men jag tycker om vitt. Allra snyggast är vitt när det finns en eller ett par andra färger som ger rummet eller hörnet lite stuns. Det är så svårt att skriva om vitt i heminredning utan att det blir klyschigt och lite tragikomiskt på något sätt.




Då är det ju helt klart något alldeles speciellt med just vitt. Annars hade det inte gett upphov till inredningsnördiga skämt och klabbiga klyschor. Eller hur? Hur som helst så gillar jag vitt. Mycket.
 
Hur gör du? Gillar du vitt? Vill du visa oss vackra vita bilder med mycket ljus? Eller vill du sätta dig lite på tvären och få oss att fundera i andra kulörer? Gärna. Men glöm inte att vi bloggar med fokus på inredning och just denna torsdag mest vitt ;)
 

Fin Valborg och inspirerande 1 maj önskar jag er
 
 
tina | fabriken
 
 



FABRIKSLOGGA [140px]
 
 

EN GLIMT

 

 
 
Allvarligt talat. Hur ljuvlig är inte denna bild som Mia med bloggen Kinoko bjöd oss på i söndags? Det är så mycket kalas och sprudlande fin glädje i den att varendaste en av oss längtar efter en egen tyllkjol. En som Mia sytt. För det är det hon gör. Syr och skapar och förvandlar skräp till något nytt och vackert.. "Idéer är det ingen brist på...däremot tid" säger Mia. Heja dig säger vi!
 
  
 
 
 Hos Fint & Fult  hittade vi de raraste små vårblommorna i de allra finaste små glasflaskor som Monica samlat till ett kittlande snyggt stilleben i sitt hem på Gotland. Monica kan hon!
 

 
 
Ljuset. Så fint fångat. Bilden av en perfekt morgon. Lissen beskriver sig själv bland annat som O-cool. Jag vill beskriva hennes bild som O-trolig och vacker. Besök henne på Lissen To och njut fina bilder.
 
Tack för alla söndagsbilder!
 
På torsdag är det dags för tema: VITT
Det kommer att bli alldeles överväldigandes skönt för ögonen att surfa runt bland era bidrag tror jag. Ser mycket fram emot det!
 
 
PEACE & LOVE
 
 
tina | fabriken
 
 
FABRIKSLOGGA [140px]
 


SÖNDAGSBILD

 

En fin vecka i Fabriken avslutas med våra fritt tolkade söndagsbilder

 
 


Vilken inspirationsvåg som svepte in i Fabriken i torsdags när det bloggades på temat "en ny chans". Det är verkligen roligt att se alla tolkningar och den rikliga fantasifullheten och den pricksäkra förmågan att se och skapa nytt av gammalt. Ge saker och ting oväntad betydelse i nya sammanhang. Det gäller stort som smått. Ibland handlar det bara om att byta rum för att något ska få en ny chans och förlängd livslängd. För det är ju liksom där själva meningen återfinns. Att förlänga livslängden, vårda, utveckla och uppfinna samtidigt som vi bromsar och sparar. Att köpa nytt är lätt. Att ge saker en ny chans kräver lite mer. Men det tycks vi vara bra på i Fabriken. Heja!
 
Nu är det söndagsbild som hägrar. Det vackra vädret som vi förhoppningsvis får njuta av allihop kanske hotar att reducerar antalet bidrag denna sista söndag i april. Men de söndagsbilder som trillar in är varmt välkomna och under kommande vecka kommer vi att få chansen att kika lite närmre på  några bidrag.

SOL OCH GLÄDJE TILL ER ALLA
 
tina | fabriken

 


FABRIKSLOGGA [140px]
 
 

TORSDAGSTEMA

Återbruk, recycling, ny funktion, utslängd och insläppt

En ny chans helt enkelt

 


Hos mig har några skivor byggplywood fått en ny chans och bildar en fond och en gavel i mitt sovrum. Stubbar som enligt någon borde blivit kluvet till ved får agera sängbord. En färgfläckig och kasserad bygglampa fick ny sladd och lyser på kvällen och ger stöd och slingan av murgröna som fick en ny chans när den räddades undan en vissnande kruka. Sängöverkastet är dessutom numera åter i tjänst med den enfärgade avigsidan upp då jag tröttnade på quiltens färglada mönster. En ny chans liksom.
 
Det du inte vill ha kvar blir till en skatt för någon annan. Jag ser ingen funktion men du ser en oändlig möjlighet. Ja det finns sannerligen en aldrig sinande flod av nya idéer och uppslag  kring ett tema som detta. Det blir fint att ta del av era bidrag. Fint och inspirerande.
 
 
VÅRSOL TILL ER ALLA

kram | tina
 
 

FABRIKSLOGGA [140px]
 

TORSDAGSTEMA

 Hur ser påsk 2014 ut hos Fabrikens medlemmar?

 
 
" Påsk i Sverige firas sedan 1844 efter den gregorianska kalenderns regle. Fram till 1969 präglades långfredag av att de flesta affärer och offentliga nöjen hade stängt till minne av Jesu korsfästelse. På senare tid har påskhögtiden, liksom julen, för gemene man förlorat mycket av sitt religiösa innehåll och blivit en sekulariserad familjehögtid där gammal folktro och kristna traditioner blandas. källa: Wikipedia

 
 
Vart tyngdpunkten än ligger i ditt firande är vi innerligt intresserade hur ditt hem ser ut i påsk. Är det en kaskad av färg och form eller en mer diskret och tyst hyllning till ljuset kanske? Det ena utesluter inte det andra och allt är rätt. Det är din påsk och du bestämmer.
 
 
PÅSKGLÄDJE TILL ER ALLA
 
 
 


FABRIKSLOGGA [140px]

SÖNDAGSBILD

Veckan avslutas med våra fritt tolkade inspirationsbilder

 

TORSDAGSTEMA

Om att visa inredning, lusten att skapa och inspirera

tema | fri tolkning


Att blogga utifrån ett av någon annan angivet tema kan för någon kännas lite fantasilöst och påtvingat medan någon annan känner frihet och utmaning att skapa ett eget uttryck utifrån någon annans ord eller tanke. Torsdagstemat här på Fabriken har visat sig vara något som många av oss tycker om att liksom hålla i handen när bloggbacken känns brant och fantasin är som ett skrumpet rönnbär.
 
 

finaste ugglorna  av Anna Grundberg har landat hos mig


Men denna vecka lämnas startfältet fritt och du styr själv vilken slags inspirationsprodukt du vill visa. Den enda tanken och riktlinjen du ska bära med dig är att det ska vara relaterat till inredning och lusten att skapa och inspirera. Susar det till i magen och prestationskraven andas dig i nacken? Synd och lite onödigt. Det behövs ju verklige inte. Vi bloggar och möts i Fabriken utan tvång och prestige. Glöm inte det!

tina | fabriken



FABRIKSLOGGA [140px]

UTMANING

inspiration och lust att skapa lite sköna gröna vardagsbilder

Responsen har inte låtit vänta på sig. Varje litet ord som skrivs om, till och på Fabriken är fullspäckade med positiv energi. Va roligt det var att öppna igen och va roligt vi ska ha!
Tack och heja oss!
 


Det var ju ändå långt ifrån full aktivitet vid gårdagens incheckning av söndagsbilder, även om vi fick ett litet underbart gäng publicerade. Kolla här om du missade dem >>
 
Jag duschade mina blommor idag i badkaret och fascinerades så av hur vattendropparna samlades på bladen. Jag fångade mitt ögonblick och tänkte att det kan ju bli hur många härliga bilder som helst runt om i Fabriken. Då jag anar en bubblande lust att skapa och inspirera så får ni här en liten extra utmaning. Den är näst intill genialisk eftersom dina blommor kommer att tycka om dig ännu mer efter den.
 
Utmaningen består i att på ett alldeles otvunget och prestigelöst sätt fånga ett ögonblick i din vardag då du vårdar dina blommor. Det kan bli hur spontant som helst. Men också en fin stund då du utmanar din inre stylist och skapar klorofyllmagi. Du har tills onsdag 9/4 midnatt på dig att ladda upp ditt bidrag. Lycka till!

 
tina | fabriken
  
 




FABRIKSLOGGA [140px]
 
 

HEJ | SÖNDAGSBILD

inspiration och lust att skapa och inreda i slott och koja

 
Dörren till Fabriken ställs på glänt, vill du komma in?
 
Vi är många som har saknat inspirationsfabriken det är tydligt. Tack för all fabrikspost och alla fina ord och kramar. Det är summan av allt det vi är tillsammans som öppnar vår inspirationsfabrik igen.
 
TACK OCH VÄLKOMNA
 
 

Ärmarna kavlas upp och vi rustar för vår och allt härligt som hör den till. Fönstret ställs på vid gavel och alla friska härliga fläktar får svepa in och förbi och virvlar runt för att lämna oss glada och inspirerade. Ljuset är här och värmen har omfamnat oss varsamt en stund, och väckt den slumrande känslan av att världen liksom blir dubbelt så stor när årstiden skiftar.

Vi kommer att hålla fast vid ett par tillsynes vinnande koncept, så som torsdagstema och söndagsbild. Men allt som inte utvecklas avvecklas var det en i mina ögon klok man som sa en gång, så vi kommer också att mötas i lite nya former här på Fabriken så småningom. Vi kommer att knacka på hemma hos medlemmar och i andra intressanta hem, vi kommer erbjuda möjlighet att gästblogga och vi kommer hålla tummarna i utlottningar och tävlingar.

Vi börjar med att hålla torsdagstemat kommande vecka öppet och fritt för era inspirerande tolkningar, så till vida att det med tydlighet har med hem och inredning att göra, så klart. För det är det vi fokuserar på här i Fabriken, inredning i såväl slott som koja.

Torsdagstema i Fabriken våren 2014 

vecka 15 fri tolkning
vecka 16  påsk
vecka 17  en ny chans
vecka 18  vitt
vecka 19  DIY
vecka 20  duka fint | bjud på något gott
vecka 21  plocka in naturen
vecka 22  ordning och reda
vecka 23  stilleben
vecka 24  samma fast olika
vecka 25  midsommar
vecka 26  en hylla | två olika uttryck
vecka 27  uterum

vecka 28-33 semester

Höstens tema se här >>


Finns det någon som har lust att kasta sig in och bidra med en söndagsbild redan denna söndag så är det naturligtvis mer än välkommet. Är du redo?