Sidor

TÄVLING I FABRIKEN

 
Vi firar in våren med en hejdundrande tävling
 
 
Genom att söka svar på ett par frågor (och svara rätt) har du möjlighet att vinna  hel massa finheter från House Doctor och allt är så fint att det liksom pirrar i magen. Habegäret gör sig påmint hos oss i alla fall och vi har svårt att tro att ni är många som kan motstå att bli charmade av dessa fina saker. Vill du veta mer om vad du kan vara med och tävla om kan du följa respektive länk nedan.
 
 
 
 
 
Tävla genom att i en kommentar nedan svara på följande frågor:
 
  1. Hur många varumärken erbjuder Holmbytorp produkter från?
  2. Vad tycker du kännetecknar en bra webbutik?
 
 
Tävlingen avslutas 7 maj och vi presenterar de lyckliga vinnarna här på Fabriken strax därefter.
 
 
LYCKA TILL!
 
kram | anna o tina
 
 
(ev. vinstskatt betalas av vinnaren)

SÖNDAGSBILD


Att en bild säger mer än tusen ord tycker jag är en passande rubrik för kategorin söndagsbild. För egentligen behövs ingen text. Ingen alls. Bara bild. Fri från krav och fri tolkning. 
Lite som att luften är fri. 

Hoppas att ni har en fantastisk helg. 

kram | tina o anna

GLIMT









Tack för alla fantastiska bidrag!! Ni är så bra. Egentligen skulle vi vilja "glimta" varje vecka och visa upp varendaste ett utav era bidrag, men det går ju inte... Det blir i stället lite då och då när andan faller på och ett litet urval av fina skapelser. 

Vi passar på att önska er en underbar fredag. 
Vi ses på söndag och nästa vecka är det tema stilleben, det ser vi fram emot. 

kram | tina o anna

*

TEMA | MOODBOARD



Har du något särskilt projekt på gång som du samlar inspiration till? Vad finns på din Moodboard i slutet av april 2013? Vi är nyfikna och tacksamma redan i förväg. För vi är säkra på att vi kommer att bli inspirerade av ditt och alla andras temabidrag.
 
För ni är så bra. Så bra.
 
 
kram | anna o tina
 
♥ 

SÖNDAG


Dags för söndagsbild. 
Välkommen med ditt bidrag. 

stor kram - tina o anna



TEMA


 
F O N D V Ä G G  |  P å  M I N a  VÄ G G A R




En av de roligaste väggarna hos oss är en av väggarna i köket. Alltså, man kanske inte skrattar åt den så tårarna rinner bara för att den är så humoristisk liksom. Nej kanske borde jag beskriva den som en av de mest omtyckta väggarna i stället. Den är mästerligt tapetserad i två olika grå nyanser och är en tidlös, och i mina ögon riktigt snygg variant på fondvägg. Den har hängt med i tio år snart och jag tycks aldrig tröttna. Det ljusgrå fältet är proportionerligt placerad och måtten från taket och ner till dess början är det samma som måtten mellan väggarna och dess kortsidor. Jag gillar när det finns en balans och en viss symmetri som bas. Sedan älskar jag när det händer saker och när personlighet framträder i all slags inredning. Naturligtvis. 
 
En annan sak jag tycker om gällande väggen i köket  förutom det ljusgrå fältet är mina gamla byrålådor som fått nytt uppdrag, att agera hyllor. Det sitter tre på rad och erbjuder oändliga möjligheter att skapa olika uttryck...
 
 
Men nu vill vi veta vad du har på dina väggar?
 
 
kram | anna o tina
 
 

SÖNDAGSBILD



Helt utan tvång och prestige bjuder vi återigen in våra medlemmar att dela  söndagsbilder med oss.
 
SKÖT OM ER ALLA NI FINA
 
 
kram | anna o tina
 
 

TEMA


It´s spring fever. That is what the name of it is. And when you´ve got it, you want - oh you don´t quite know what it is you do want, but it just fairly makes your heart ache, you want it so! 

Mark Twain


Kära fabrikanter, längtan har varit lång och svår i år! Även om jag med åren har lärt mig att uppskatta säsongernas skiftningar, så har denna långa vinter varit något av en prövning. När Anna och jag pratade om att jag skulle göra ett gästinlägg på Fabriken - tack snälla för inbjudan - kändes temat UTELIV vecka femton som ett säkert kort. Jag tänkte mig att vi skulle ha fått fram de flesta utemöblerna, att de första krukorna skulle vara planterade och att vi skulle ha suttit ute och fikat ett antal gånger nu. Inte kunde jag ana att kylan fortfarande skulle hålla oss i sitt bestämda grepp. Att vi skulle ha haft sjukstuga igen. Att alla möblerna fortfarande skulle vara inpackade. Att man skulle frysa i vårjacka. Att jag inte ens skulle ha planterat några penséer. Men så blev det. Det sista som överger en är hoppet. Och så står jag där med min låda med blommor. Och hoppas att det nu blir uteliv för hela slanten. Som vi längtat denna gång!



Blommorna breder ut sig inomhus så länge. Jag bläddrar i trädgårdsböcker, inspireras av vårmode, planerar för utelivet och ser fram emot att sätta frön.


En låda med hopp. De små vita blommorna sträcker sig tappert mot solen. Tänk att vi har allt detta framför oss!


Vårglädje till oss alla!

Weronica


13 | 04 | 07



En liten vecka in i april och dags för Fabrikens första aprilsöndag. Om allt vore som det borde  så skulle vi i morgon inspirera varandra med glada bilder på tussilagos och knoppande vitsippor och inbjudande kaffe-på-trappan-i-solskensbilder. Fast i mina trakter är det lite ont om detta. Tror jag. För i ärlighetens namn så har jag befunnit mig i den förhatliga influensabubblan de senaste två veckorna och har knappt orkat att ens titta ut. Så jag kanske blir glatt överaskad i morgon. Våren  är förhoppningsvis mer på plats än vad jag är medveten om, och kanske bjuder någon av er på en inspirerande vårblomma.
 
Om inte annat så kommer Anna och jag att bjuda er på både chans att delta i en fin utlottning och en presentation av nya medlemmar under kommande vecka!
 
 
kram | tina o anna
 
 ♥
 

TEMA


"Belysning är anordningar som skapar ljus", så stod det på Wikipedia varpå de visade en gräslig lampa på bild med bildtexten "lampa". Genast fick jag en en smocka av inspiration. Bang! Inte för att sidor som den här har till främsta syfte att just inspirera, men ändå. Lampa. 

En sidan som däremot sätter inspiration i fokus är den här och det har åter blivit dags att spänna våra muskler för att visa veckans olika tematolkningar. 


veckans tema | belysning 


Vi hoppas också att ni haft en underbar påsk, att ni njuter lite extra av den timman med förlängt ljus som vi fick med sommartiden och att veckans belysning här i Fabriken också bidrar med ljus i sinnet.


Välkommen med ditt bidrag.
kram | tina o anna

F'LÅT...


Hej, 

Hoppas att ni haft en skön påsk. Trots två söndagar på samma helg lyckades vi (läs jag) missa söndagsbilden. Får jag skylla på påsk? Att det är påskens fel... att alla röda dagar liksom snurrade till veckans struktur.  

Förlåt mig. Ni ser hur ledsen den lilla kycklingen är va?! Precis som jag. 

Men framför allt, kan jag kompensera er? I så fall är det värt ett försök. Söndagsbilden, eller bara bilden, kan nu laddas upp under detta inlägg ändå fram till onsdag. Ska vi säga vid fyratiden? Är det okej? Nä, vi säger fem. Sjutton noll noll. Blir jag förlåten då?

Jag håller tummarna för det. 

kram