Sidor

TEMA




mars moodboard 


Det är snart sista torsdagen i mars och dags för månadens återkommande tema. Påsk är det också. Självaste Skärtorsdagen. Så vad har vi för mood? Är det inställt på påsk? Är det inställt på vår? Det är lika spännande som vanligt och se vad flitens lampa i Fabriken åstadkommer. Heja oss!  

nya teman


Det har också blivit dags att presentera kommande teman för vår/sommar 2013. Varje onsdag eftermiddag/kväll presenterar Tina och jag ett inlägg med veckans tema, som ni sedan tolkar och länkar i samma inlägg. Vi hittar nya infallsvinkar, ny inspiration och nya fantastiska bloggar på en och samma gång.  

v.14 - belysning v.15 - uteliv v.16 - fondvägg eller på mina väggar | v.17 - april moodboard | v.18 - stilleben v.19 - metalliskt  v.20 - på köksbordet v.21 - utsidan  v.22 - maj moodboard  v.23 - fest (Sveriges nationaldag) v.24 - mönster  v.25 - midsommar | v.26 - juni moodboard


Alla torsdagsteman finns också listade här. Hoppas att ni gillar dem. Några återkommande, några nya. Tusen tack för era förslag, både via kommentarsfältet och via mail. En hel del förslag fick inte plats den här gången, men vi sparar alla idéer för framtida behov. 

Och igen, t-a-c-k för alla kommentarer, mail, och härliga hälsningar som når oss. Vi gläds oerhört åt er feedback. Vi hoppas kunna ge mer mer av allt under senvåren och sommaren. Flera tävlingar och mer inspiration. Har ni ytterligare idéer maila gärna oss.  


Men nu är det snart torsdag, så varmt välkommen att länka upp ditt bidrag 


kram | tina o anna


SÖNDAGSBILDEN

 
Ok då. Vi kanske inte är riktigt framme vid detta underbara än. Men snart. Väldigt snart. Om vi alla önskar vårt allra innerligaste och mest intensiva som vi bara kan, så kanske vindarna vänder och solens strålar värmer så som de borde göra enligt min inre kalender. Det är ju vår. Visst är det väl vår!?
 
Oavsett om vi kan manipulera vädergudarna eller inte, så är det i alla fall dags att ladda upp, inspirera och inspireras av söndagsbilder här i Fabriken.
 
 
kram | anna o tina
 

HEJ NYA FABRIKANTER

 
 
Klicka på bilderna och bekanta er med våra nyaste medlemmar
 
 


 

 Välkomna i gänget!
 
kram | anna o tina
 

TEMA



Merparten av Fabrikens medlemmar väljer troligtvis gula, gröna och kanske härligt rosa nyanser till påsk. Härligt tycker jag! Trots att jag verkligen tycker det är gott som smågodis för ögonen och bättre än en hel burk vitaminer för humöret så är det ändå inte så färgglatt  hemma hos oss. Faktum är att påsken smiter förbi relativt obemärkt hemma hos oss när det gäller pyssel, pynt och dekorationer. Vita fjädrar är jag dock väldigt svag för...
























Trist kanske, eller kan det tolkas som en vilsam och lugn inställning till denna högtid? Jag känner mig både skönt avslappnad och tråkig på samma gång och kommer att insupa varenda pyssel och pynt-tips som kommer att presenteras hos Fabrikens kreativa medlemmar!

För att delta i Fabrikens torsdagstema måste du vara medlem. Är du en kreativ och glad inredningsbloggare som  är nyfiken på hur du kan ansöka om medlemskap,  läs mer här > 

Till helgen kommer vi att presentera de allra nyaste medlemmarna. Missa inte det!


Men först är det dags för torsdagstema.
Välkomna att inspirera och inspireras!

kram | anna o tina

SÖNDAGSBILDEN


Återigen är det dags för veckans söndagsbild.
Tack för ert bidrag. 

kram | tina o anna 

TEMA







Det har blivit dags att presentera veckans tema. Vecka 11 handlar om bloggplatsen. Med tanke på dagens teknik kanske en fysisk plats känns omodernt i sammanhanget. För visst bär vi okring på vår utrustning mer än någonsin? Telefon, iPad, dator, kamera och alla dessa sladdar. I soffan, i sängen, vid matbordet, i fåtöljen - för mig är de alla bloggplatser. För att inte tala om bussen, t-banan, i bilen och i affären. Telefonen sitter inte längre fast i väggen och datorn är inte längre ett tröskverk som lever i symbios med sin hårddisk.  

veckans tema - min bloggplats

Bloggplatsen handlar (i bästa fallom en lugn plats med bra belysning, tända doftljus och te. Kvällste. Jag vill ha en fysisk anteckningsbok och gärna en hög med magasin. Och mina urklipp. Jag vill ha tyst. Ingen musik. Ingen TV. 

Det här är min bloggplats, hur ser din ut?

kram tina o anna



Hjälp!
En annan sak. Det börjar bli dags att presentera nya teman för våren. Och då menar jag verkligen våren. För efter påsk kommer väl våren? På riktigt? Kom gärna med förslag vad ni skulle vilja ha för vidare torsdagsteman. Helt nya? Några repriser? Tusen tack på förhand för era värdefulla synpunkter och förslag!


EN GLIMT (av våren)


Tack för alla vackra vår- och naturbilder. 

tack!
tina o anna

SÖNDAGSBILDEN


Andra söndagen i mars. Kylan har kommit tillbaka till Stockholm och vårkänslorna från förra veckan är som bortblåsta. Puts-väck. Med andra ord gjorde vi helt rätt i att plocka in våren I torsdags. Någonstans måste den ju vara. Om inte ute, så inne. 

Tack för alla fina bidrag. Ni är verkligen så bra. 

Välkommen att länka dagens bild - söndagsbilden. 

kram - tina o anna




TEMA

plocka in våren | naturen



Eller plocka in några stubbar och var glad. För det är faktiskt inte svårt att vara glad när man haft turen att komma över några stubbar så som jag haft. En riktigt fin del av naturen om du frågar mig.




Tanken var från början att det skulle bli pallar av stubbarna. Men jag måttade så illa att de blev lite i högsta laget för att tjäna som pall och det var så pass svårt att "plansåga" dom med motorsågen att jag inte vågade be mannen att göra om den proceduren. Det var inget jag hade klarat av själv om man säger så. 

Istället blev det ett litet gäng småbord som syns lite här och där hos oss. De stubbar som tjänar som nattduksbord har spruckit på ett så bra sätt att våra iPhone-laddare naturligt hålls på plats utan att ramla ner på golvet när vi drar loss dom. (naturligtvis är de avstängda på natten)




Det är trots att fåglarna dagligen sjunger för mig, ingen vidare vår att liksom plocka in här i min del av landet.  Jag valde som startskott på veckans tema att visa hur jag plockat in naturen i mitt hem.

Med det som är intressant är vad Du plockar in? Hoppas några av er har haft möjlighet att plocka in lite vår! Ska bli kul att se! Oavsett.


kram | tina o anna 



EN GLIMT AV FEBRUARI













Ett litet urval från föra veckan moodboard av februari. Detta är bara ett urval av en uppsjö av fantastiska skapelser. Tack alla ni som gör Fabriken till en så härlig plats. På torsdag plockar vi in naturen. Det blir kul.  

kram - tina o anna

SÖNDAGSBILD



Ena dagen sol och takdropp, nästa dag snålblåst och en slags antifärgad himmel. 

Hej mars. 

Längtan efter vår och värme är så stark att det nästan gör lite ont emellanåt. Samtidigt är det ju liksom så nära att det spritter i kroppen och leendet glittrar i ögonvrån. Hur är det för dig? 
Är du tyngd av väntan eller upprymd av närheten?


kram | anna o tina